MENU

Katy Perry dropt nieuw nummer

Bey en Jay Z droppen nieuw nummer

13/02/2017 Reacties uitgeschakeld voor De 59ste Grammy Awards Views: 916

De 59ste Grammy Awards

Gisterenavond vond de Grammy-show plaats. Grote winnaar van de avond was Adele: ze won vijf prijzen voor haar nummer 'Hello' en het album '25'.

Adele had in haar dankwoorden ook aandacht voor haar collega en idool Beyoncé. Beyoncé was dit jaar negen keer genomineerd en won twee awards. "Mijn droom en mijn idool is Queen Bey, ik aanbid je", zei Adele na haar award voor lied van het jaar. Toen ze daarna nog de award won voor beste album, richtte ze zich opnieuw tot Beyoncé. "Ik kan deze award eigenlijk niet accepteren. Jouw 'Lemonade' is van monumentale proporties. Het is zo doordacht en zo prachtig". Adele brak daarop de award in twee om de helft aan Queen Bey te kunnen geven. 

Twaalf dagen nadat Beyoncé bekendmaakte dat ze zwanger is van een tweeling, trad ze op tijdens de uitreiking van de Grammy’s. Beyoncé bracht een ode aan het moederschap, waarbij ze werd aangekondigd door haar moeder en waarbij ook haar dochtertje Blue Ivy in beeld kwam. Beyoncé was genomineerd in maar liefst 9 categorieën en kreeg de muziekprijs voor beste muziekvideo voor 'Formation'. Ze won met 'Lemonade' ook een award voor best urban contemporary album. 

Adele gaf tijdens de Grammy’s een eerbetoon aan George Michael met haar versie van ‘Fast Love’. Maar na minder dan een minuut vroeg de zangeres om opnieuw te beginnen. Adele kampte met technische problemen met haar microfoon. "Ik weet dat het live tv is, het spijt me, ik kan dit niet verknoeien voor hem. Maar mag ik opnieuw beginnen?" Achteraf kreeg Adele veel steun van vele Hollywoodsterren. Ellen DeGeneres schreef op Twitter: "Adele, jij krijgt elke tweede kans die je wil. Altijd." Collega-zanger Charlie Puth liet weten: "Lof voor Adele voor het opnieuw beginnen en goedmaken. Erg, erg goed."

David Bowie won alle 5 Grammy's waarvoor hij was genomineerd. Het album Blackstar won de prestigieuze muziekprijzen voor het artwork en de geluidstechniek en als beste alternatieve muziekalbum. Het gelijknamige nummer van de plaat kreeg prijzen voor beste rockuitvoering en beste rocksong. 

Justin Timberlakes hit 'Can't Stop The Feeling!', het nummer dat hij maakte voor de film 'Trolls', kreeg de Grammy voor beste lied gemaakt voor visuele media. Jennifer Lopez maakte de prijswinnaar voor de beste nieuwe artiest bekend: Chance The Rapper.

Bekijk hier enkele optredens:

Tags: , , , , , , , ,

Reacties zijn gesloten.

hit fm gebruikt cookies om u de beste surfervaring te kunnen bieden.