MENU

Heeft Amerikaanse zangeres nummer van Ian Thomas gepikt?

Er komt een collab aan van Dua Lipa &...

03/04/2018 Reacties uitgeschakeld voor Ed Sheeran: “Ik heb geen plagiaat gepleegd” Views: 344

Ed Sheeran: “Ik heb geen plagiaat gepleegd”

Er loopt momenteel een plagiaatzaak tegen Ed Sheeran voor het nummer ‘The Rest Of Our Life’, dat Ed schreef voor Tim McGraw en Faith Hill. Het countrykoppel bracht het nummer vorig jaar uit en scoorden een grote hit ermee.

De twee componisten Sean Carey en Beau Golden die het nummer ‘When I Found You’ schreven voor de Australische zangeres Jasmine Rae, kwamen in januari met een rechtszaak tegen Ed Sheeran, omdat ze vonden dat ‘The Rest Of Our Life’ een kopie was van het nummer ‘When I Found You’.

De zangeres Jasmine Rae is zelf niet betrokken bij de rechtszaak, maar de twee componisten beweren wel dat Jasmine’s vriend, die bij Sony werkt, op de hoogte was van de overeenkomsten tussen beide nummers. Hij zou ‘When I Found You’ onder de aandacht van Ed en zijn team hebben gebracht om zo voor publiciteit voor Jamine te zorgen.

De componisten eisen 5 miljoen dollar en de opbrengst van hun copyright.

Ed heeft nu de rechtbank van New York gevraagd om deze zaak tegen hem te seponeren. Hij ontkent inbreuk te hebben gepleegd op het auteursrecht, omdat er geen gelijkenis is en ‘The Rest of Our Life’ een origineel muziekcompositie is.  Hij ontkent ook dat hij toegang gehad heeft tot het werk van de componisten. Hij wil ook de gemaakte advocaatkosten op de twee componisten verhalen.

Oordeel zelf:

Tags: , , , , ,

Reacties zijn gesloten.

hit fm gebruikt cookies om u de beste surfervaring te kunnen bieden.