MENU

De soundtrack van ‘Patser’ krijgt nu ook videoclip

Officiële WK-nummer komt van Jason Derulo

09/03/2018 Reacties uitgeschakeld voor Rode Duivels naar Rusland zonder WK-lied Views: 1201

Rode Duivels naar Rusland zonder WK-lied

 

Na de controverse van de afgelopen dagen, heeft de Voetbalbond nu toch beslist om te breken met rapper Damso. De druk van de sponsors en de clubs die zich ook tegen de rapper uitspraken was te groot geworden.

De Voetbalbond heeft zich gisterenavond in een persbericht verontschuldigd en de beslissing meegedeeld. “De KBVB vertegenwoordigt zowat alle geledingen binnen onze samenleving. Mannen en vrouwen. Jongeren en senioren. Autochtoon en allochtoon. We zijn er als KBVB immers rotsvast van overtuigd dat voetbal de kracht heeft om mensen te inspireren en te verbinden. Voetbal in het algemeen en de Rode Duivels in het bijzonder horen samenhorigheid en verbondenheid uit te stralen. Ook respect, integriteit en antidiscriminatie zijn voor de KBVB de hoogste prioriteit.”

Tot slot neemt de KBVB de volledige verantwoordelijkheid op zich: “We nemen dit zeker mee als een belangrijke en waardevolle les voor de toekomst en als een aanmoediging om onze positieve waarden met nog meer overtuiging uit te dragen.”

De stopzetting betekent dat er geen WK-lied zal komen. Over een andere artiest wordt niet gesproken.

Als reactie heeft Damso vanmorgen een deel van het nummer online geplaatst.

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.

hit fm gebruikt cookies om u de beste surfervaring te kunnen bieden.