MENU

Suburbicon

Sporen van alcohol en MDMA gevonden na autopsie

06/12/2017 Reacties uitgeschakeld voor We nemen afscheid van Johnny Hallyday Views: 577

We nemen afscheid van Johnny Hallyday

De Frans-Belgische zanger Johnny Hallyday is vandaag op 74-jarige leeftijd overleden aan longkanker.  

Begin 2017 werd de ziekte vastgesteld bij de zanger. Hij verzekerde zijn fans dat hij snel weer op het podium zou staan, maar helaas bezweek hij vandaag aan zijn ziekte.

Johnny Hallyday werd geboren als Jean-Philippe Smet, zoon van een Belgische vader en een Franse moeder. Op jonge leeftijd begint hij al met zang-, gitaar- en danslessen nog voordat hij wist welke richting hij uit wou met zijn nog onbestaande carrière. In 1957 kwam daar verandering in. Johnny ontdekte in dat jaar de film ‘Loving You’ van Elvis Presley. Plots weet hij exact wat hij wil.

Johnny groeit in Frankrijk uit tot een van de meest populaire rockmuzikanten.

Wanneer hij amper 18 is, verschijnt al zijn eerste elpee ′Hello! Johnny’. Na een carrière van bijna 60 jaar belandt hij meer dan veertig keer op de nummer 1 van de Franse hitparade met onder andere ‘Pour moi la vie va commencer’, ‘Tes tendres années’ en ‘Que je t’aime’.  Met zijn eerste vrouw Sylvie Vartan scoort hij ook begin jaren 70 met ‘J’ai un problème’. 

In Engelstalige landen wordt hij omschreven als ‘The biggest rockstar you’ve never heard of’. Een internationale doorbraak blijft jammer genoeg uit. Wel kent hij in België een groot succes, mede dankzij zijn roots. Hij stond een vijftigtal keer op het podium van het Brusselse Vorst Nationaal. Naast het zingen, acteerde Johnny ook. Hij speelde mee in meer dan twintig langspeelfilms.

Privé zat de zanger ook niet stil. Hij trouwde maar liefst vijf keer, waarvan twee keer met dezelfde vrouw. Hij krijgt twee eigen kinderen en adopteert twee kinderen. Naast hen, blijft ook zijn huidige vriendin, het 32 jaar jongere model Laeticia Boudou, met een gebroken hart achter. 

In 2010 werd de rocker al slachtoffer van darmkanker. Daar worstelde hij zich door, totdat in 2017 longkanker werd vastgesteld.

RIP Johnny Hallyday.

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.

hit fm gebruikt cookies om u de beste surfervaring te kunnen bieden.