MENU

Halsey komt naar België

John Legend is terug met nieuwe muziek

05/04/2018 Reacties uitgeschakeld voor Zangeres wint rechtszaak tegen Britney Spears en will.i.am Views: 397

Zangeres wint rechtszaak tegen Britney Spears en will.i.am

Tulisa Contostavlos (29), een Britse zangeres, singer-songwriter en voormalige X Factor UK-jurylid, heeft haar rechtszaak tegen Britney Spears en will.i.am gewonnen.

Tulisa had de popsterren aangeklaagd omdat ze haar niet als co-writer opgegeven hebben in de writing credits van het nummer ‘Scream and Shout’, dat in 2012 een grote hit werd.

In eerste instantie wou Tulisa het nummer inzingen met als titel ‘I Don’t Give A F**k’ en het op haar debuutalbum opnemen. Maar zover kwam het niet, Tulisa mocht het nummer niet zelf gebruiken, en moest achteraf vernemen dat het nummer toegeschreven werd aan will.i.am, Jef Martens en Jean Baptiste. Zonder vermelding van haar naam, terwijl ze het nummer wel degelijk meegeschreven had.

Volgens een bron kon Tulisa er ook niet mee lachen dat het nummer waaraan ze meegeschreven had, aan Britney Spears werd gegeven.  Met als gevolg dat ze er een rechtszaak van maakte en nu ook gewonnen heeft. “Ze wil enkel herkenning als co-schrijver van een van de grootste popnummers van de laatste 10 jaar.

Tulisa komt er met deze zaak financieel goed uit. Ze krijgt 10 procent  van de copyright rechten en inkomsten van het nummer.

Will.i.am had in het begin van de rechtszaak toegegeven dat Tulisa al eerder dan hem had meegeschreven aan het nummer. Maar de producers van de beat wouden haar het nummer niet laten gebruiken.

Tags: , , ,

Reacties zijn gesloten.

hit fm gebruikt cookies om u de beste surfervaring te kunnen bieden.