MENU

Bad Moms 2

6 Below

29/11/2017 Reacties uitgeschakeld voor JAY-Z, Kendrick Lamar, Bruno Mars favorieten voor Grammy Awards Views: 533

JAY-Z, Kendrick Lamar, Bruno Mars favorieten voor Grammy Awards

JAY-Z, Kendrick Lamar en Bruno Mars hebben de meeste nominaties binnengehaald. Met 8 nominaties is rapper Jay-Z favoriet, gevolgd door Kendrick Lamar met 7 nominaties. Bruno Mars heeft er 6 waarvan 3 in de 4 belangrijkste categorieën. 

Zelden in de geschiedenis van de Amerikaanse muziekindustrie is rap zo prominent aanwezig in de nominaties van de volgende editie van de Grammy Awards. De organisatie kreeg een pluim, want nooit eerder werden zoveel artiesten van verschillende etnische afkomst genomineerd. “In het verleden was de diversiteit bij de genomineerden vaak ver te zoeken, maar nu valt op dat veel artiesten van verschillende afkomst zijn. Een goeie evolutie”, klinkt het.

Maar er is toch kritiek. Bij het magazine Variety merkt men op dat er in de belangrijkste categorieën één type artiest ontbreekt. “Er zijn bijzonder weinig blanke mannen genomineerd. Zijn die het muziek maken verleerd, dan?” Zo zijn er inderdaad geen nominaties voor Harry Styles, Zayn Malik en maar twee voor Ed Sheeran. Ook Taylor Swift maakt geen kans om een prijs te winnen voor haar album ‘Reputation’.

Zangeres SZA is de meest genomineerde vrouw en werd in vijf categorieën genomineerd.

De Grammy Awards worden op 28 januari 2018 uitgereikt in Madison Square Garden in New York.

Ontdek hieronder alle genomineerden:

Tags: , , , , , , , ,

Reacties zijn gesloten.

hit fm gebruikt cookies om u de beste surfervaring te kunnen bieden.