MENU

Voor Sia is het al kerst in nieuwe videoclip

Lost Frequencies dropt nieuwe single

24/11/2017 Reacties uitgeschakeld voor Klacht tegen Disney, Demi Lovato en Idina Menzel om plagiaat ‘Let It Go’ Views: 861

Klacht tegen Disney, Demi Lovato en Idina Menzel om plagiaat ‘Let It Go’

Een Amerikaanse zanger beweert dat het populaire nummer ‘Let It Go’ uit de Disneyfilm ‘Frozen’ volledig gekopieerd is van hem.

Volgens Jaime Ciero, een zanger uit Los Angeles, is het nummer een kopie van zijn nummer ‘Volar’. De klanken, melodieën, songtekst, het thema, en de productie zouden volgens hem identiek zijn.

De zanger nam zijn nummer op in 2008 en beweert dat zijn nummer een enorm internationaal succes was, dat miljoenen luisteraars bereikt en in heel wat hitlijsten van de beste zenders te horen is.

Hij spant nu een rechtszaak aan tegen Disney, en tegen de zangeressen Idina Menzel, die het nummer zong voor de film, en Demi Lovato die de officiële single opnam.

Mocht Jaime Ciero zijn aanklacht winnen, kan hij een indrukwekkende schadevergoeding krijgen. Hij eist namelijk een deel van de winst van de film, en van alle opbrengsten die voortkwamen uit de muziek en marketing.

Denk jij dat hij kans heeft om te winnen? Luister en oordeel zelf:

Tags: , , , , , , ,

Reacties zijn gesloten.

hit fm gebruikt cookies om u de beste surfervaring te kunnen bieden.